De op 1 na grootste stad van Thailand en ligt in de provincie met dezelfde naam. Chiang Mai is een uitgestrekte stad met een leuk oud centrum (Old City). Dit oude centrum is nog steeds omringt met oude stadsmuren en een gracht.

Het is erg populair bij backpackers en dit kan mede komen doordat de prijzen hier veelal zo een 20% lager liggen dan in het zuiden van Thailand.

Ga direct naar:

 • Eten
 • Uitgaan
 • Activiteiten
 • Hotels
 • Vervoer binnen de stad
 • Reizen van en naar Chiang mai

 

Uitzicht bij de rivier

Een stad met veel verschillende activiteiten en met een mix van luxe en lokale ervaringen. Zo zijn er veel verschillende hostels voor een goedkope overnachting, maar is er ook een ruime keuze tussen 4* en 5* resorts.

De highlights van Chiang Mai zijn niet in een paar zinnen te omschrijven. Het is een leuke bestemming waar je niet genoeg heb aan een korte tussenstop, wij raden aan om minsten 5 dagen hier te verblijven.

Om een idee te krijgen van de stad hebben wij een foto gemaakt vanaf doi suthep, dit is berg met de bekendste tempel van de regio.

 

Activiteiten in Chiang Mai

Zowel in Chiang mai zelf als net buiten de stad, zijn er tal van opties. Voor een ontspannen dag kan er gekozen worden voor een uitgebreide massage in de diverse spa’s of kan er gekozen worden voor een dagje naar een shopping mall (zelfs inclusief bioscoop). 

In de stad zijn er ook diverse marktjes, de bekendste hiervan is de ‘Sunday market’, maar ook op andere dagen zijn er vaste markten te bewonderen. Zo is er een fruitmarket, bloemenmarkt en ook een lokale markt vol met kleren en ingredienten.

Er zijn verschillende touristen kantoortjes waar een tour geboekt kan worden, vaak bied een hotel ook diverse uitjes aan.

Bekijk de top 10 activiteiten in Chiang mai

Wat zijn de soorten vervoer die je kan nemen?

Om binnen Chiang Mai van a naar b te gaan zijn er een aantal opties.

 • Tuk-Tuk
 • Grab
 • Songthaew
 • Scooter huren
 • Airport taxi
 • Bus

Bij aankomst op het vliegveld, is het nemen van een airport taxi de meest gemakkelijke manier. Deze brengt je voor 150 baht naar de oude stad, voor andere bestemming kan het tarief verschillen. Maar ze zetten je voor de deur af. Een andere optie is het nemen van de bus die vertrekt bij het vliegveld, dit is wel iets goedkoper, maar ook minder praktisch.

In de stad zelf rijden veel tuk-tuk’s en Songthaews (de rode wagens) rond.

Een tuk-tuk is een attractie op zich, zelf ben ik er geen fan van en is doorgaans een stuk duurder dan andere opties.

Een Songthaew is een prima oplossing en is ook de manier die de lokale bevolking gebruikt. Voor een vaste lage prijs (vaak rond de 30 baht per persoon) kan je instappen en bij de bestuurder aangeven waar je heen wilt. Vervolgens brengt hij je naar de plek van bestemming, afhankelijk van andere passagiers of dit met een omweg gebeurt:) Want de route ligt nooit vast en hij kiest de snelste route om iedereen af te leveren.

Scooter huren in Chiang Mai

Populair is het huren van een scooter. Dit is ook zeker een goedkoop en leuke manier om de stad te verkennen. Voor zo een 200 baht per dag kan je al een scooter huren. Echter is dit alleen aan te raden op het moment als je enige ervaring op een scooter heb.

Houdt links aan en rijdt voorzichtig, ga niet als een gek mensen inhalen en pas op met alle zijstraatjes. Helaas heb ik al veel mensen gezien met een ‘Thaise Tattoo’ (schaafwonden op 1 kant van het lichaam, vaak de elleboog en knieen). Ook houdt de politie veel controles en plukken ze graag de touristen eruit om een boete te kunnen schrijven. Dit dan geen mega boetes, maar je kan er toch andere leuke dingen voor doen. Denk aan zo een 200 baht per helm die ontbreekt en 600 baht voor het niet tonen van een geldig rijbewijs.

Van en naar Chiang Mai reizen

Er zijn verschillende manieren om naar Chiang Mai te komen of om juist de reis weer voort te zetten.

Naar de grotere steden is een vliegtuig het meest populair, waarbij de meer afgelegen steden met de bus ook prima te bereiken zijn. De trein is een ervaring op zichzelf en zeker richting Bangkok is dit een optie.

Met het vliegtuig

De snelste manier om te reizen is via het vliegtuig, binnen een uur vlieg je naar Bangkok en gemiddeld zo een 2 uur richting de eilanden in het zuiden.

Het vliegveld van Chiang Mai ligt ten zuid westen van de stad en binnen 10 minuten met een taxi zit je al in het oude centrum.

De trein

Het treinstation van Chiang Mai ligt op 10 auto minuten van het oude centrum. Het is een kleinschalig station met maar enkele spoorlijnen. Dit is tevens ook het eindstation van de rails, hij gaat dus maar 1 zijde op en dat is richting Bangkok.

Een trein gaat niet super snel zoals in Nederland, maar biedt wel de mogelijkheid om s’nachts te reizen, waarbij de stoelen worden omgetoverd tot een knus bed.

Met de bus

Goed om te weten is dat er in Chiang Mai 2 bus terminals zijn.

De grotere terminal is gelegen aan de oost zijde, hier zijn bussen te boeken voor de verdere reizen zoals Bangkok. Een reis tussen Bangkok en Chiang Mai duurt zo een 10 uur. Vooraf kan er een plekje worden gereserveerd, maar het is ook mogelijk dit bij de terminal zelf te regelen op basis van beschikbaarheid.

Een andere terminal ligt ten Noorden van de oude stad en daar gaan de bussen naar de dichterbij gelegen plekken, zo ook verder naar het Noorden van Thailand. Denk aan Chiang Rai of richting de grens van Myanmar.

Tips om lekker te eten

Op zoek naar lokale Thais eten? In het noorden van Thailand hebben ze naast de traditionele Thaise gerechten ook typisch Noord-Thais eten.

Shopping malls = foodcorners

Stalletjes langs de weg

Westers eten

Vegetarisch

Zeker een keer proberen!

Roti met nutella/banaan

Supermarkten

Op iedere hoek van de straat zit er een 7/11. Deze zijn dag & nacht open en hier kan je dus altijd binnen stappen voor een flesje water of wat fris. Eigenlijk hebben ze alles wat je nodig hebt voor de basis. Naast snacks en opwarm maaltijden, kan je hier ook terecht voor deo, batterijen, pleisters en ook diverse verzorgingsproducten.

Voor een volwaardige supermarkt kan je terecht bij Tops of Rimping. Hier hebben ze ook een verse groente en fruit afdeling. Daarnast hebben ze ook een uitgebreid assortiment van geimporteerde producten. Zo zijn er verschillende kazen te koop uit europese landen. Ook veel producten uit Amerika en Australie zijn hier te koop.